Στη Διημερίδα μπορούν να υποβληθούν εισηγήσεις και ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις (e-poster) σχετικά με τις Θεματικές Περιοχές στην ελληνική γλώσσα. Πιο συγκεκριμένα:

α) Εισηγήσεις: 5-10 σελίδες (συμπεριλαμβανομένων των βιβλιογραφικών αναφορών). Αφορούν σε ολοκληρωμένα πρωτότυπα άρθρα και εργασίες (βιβλιογραφικές μελέτες, έρευνες, διδακτικές προτάσεις, παιδαγωγικές προσεγγίσεις, διδακτικές μεθόδους και πρακτικές, εποπτικά μέσα, διδακτικό υλικό και τρόπους αξιοποίησής του, εκπαιδευτικές δράσεις, μελέτες, έρευνες, θέματα οργάνωσης και διοίκησης της εκπαίδευσης κ.ά.). Η εισήγηση θα πρέπει να παρουσιαστεί στη Διημερίδα από έναν/μία εκ των συγγραφέων της.

β) Ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις (e-posters): απαιτούνται 2–4 σελίδες (συμπεριλαμβανομένης και της βιβλιογραφίας, δείτε το αντίστοιχο πρότυπο) για τα πρακτικά και ένα αρχείο με 1 εικόνα για την προβολή του e-poster. Οι ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις (e-posters) προσφέρονται για τη συνοπτική παρουσίαση πληροφοριών και ευρημάτων μέσω πινάκων, γραφημάτων, σχεδίων κ.λπ. και κάποιου σύντομου σώματος κειμένου. Οι ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις (e-posters) δεν τυπώνονται σε χαρτί ή άλλο υλικό. Για την προβολή τους, οι συγγραφείς πρέπει να δημιουργήσουν και να αποστείλουν (σε χρόνο που θα καθοριστεί στη συνέχεια) ένα αρχείο με βάση το δοθέν πρότυπο αφίσας (σε όποια μορφή, π.χ. word, jpg κ.λπ.), η οποία θα συγκεντρώνει και θα περιγράφει τα βασικά σημεία και την ουσία της εργασίας τους. Για τη συμπερίληψή τους στα πρακτικά της Διημερίδας, η παρουσία στη Διημερίδα ενός/μίας τουλάχιστον συγγραφέα/ως της poster εργασίας είναι απαραίτητη. Οι ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις (e-posters) συμπεριλαμβάνονται στα επίσημα πρακτικά της Διημερίδας (με ISBN) υπό τη μορφή του προτύπου για τις ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις.

Όλες οι εργασίες θα προωθηθούν για ανώνυμη κρίση από επιτροπή δύο κριτών (peer reviewing), αφού πρώτα αφαιρεθούν τα στοιχεία των συγγραφέων. Για τον λόγο αυτό, τα κυρίως κείμενα θα πρέπει να μην περιέχουν αναφορές με τρόπο που να οδηγεί στην ταυτοποίηση οποιουδήποτε μέλους της συγγραφικής ομάδας. Επίσης, κατατίθενται δύο (2) εκδοχές των Εισηγήσεων/Ηλεκτρονικά Αναρτημένων Ανακοινώσεων (e-posters)/Αφισών (μία με και μία χωρίς το όνομα/τα ονόματα του/της εισηγητή/ήτριας ή των εισηγητών/τριών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρέπει να υπάρχει πουθενά μέσα στο κείμενο ΑΛΛΑΓΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και το «Στυλ» πρέπει να είναι το ‘Βασικό’ (όχι π.χ. Επικεφαλίδα 1, Επικεφαλίδα 2 κ.λπ.)

Για να γίνει δεκτή μια εργασία για δημοσίευση στα Πρακτικά της Διημερίδας (με ISBN) θα πρέπει να έχει θετική αξιολόγηση από 2 τουλάχιστον μέλη της επιτροπής κριτών. Στην περίπτωση ασυμφωνίας μεταξύ των δύο κριτών, η εργασία ανατίθεται σε τρίτο κριτή για την τελική κρίση. Τα σχόλια των κριτών κοινοποιούνται ανώνυμα στους/στις συγγραφείς. Το αποτέλεσμα της κρίσης μπορεί να είναι η αποδοχή ή μη της εργασίας, ή η αποδοχή της με την προϋπόθεση να πραγματοποιηθούν οι προτεινόμενες διορθώσεις είτε η μετατροπή της προτεινόμενης εισήγησης σε e-poster.

Για κάθε εργασία (εισήγηση ή e-poster) προκειμένου να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα και να δημοσιευτεί στα Πρακτικά της Διημερίδας, πρέπει να υπάρχει εγγραφή του/της συγγραφέα/ως πριν από τις 30/06/2024. Στην περίπτωση ύπαρξης πολλών συγγραφέων σε μια εργασία (δηλ. δύο ή περισσοτέρων), είναι απαραίτητη η εγγραφή ΔΥΟ τουλάχιστον από αυτούς/ές στη Διημερίδα. Η εγγραφή τους πρέπει να γίνει πριν από τις 30/06/2024 (στη Διημερίδα αρκεί η παρουσία του ΕΝΟΣ συγγραφέα/ της ΜΙΑΣ συγγραφέως). Επίσης, κάποιος/α συγγραφέας μπορεί να υποβάλλει περισσότερες από μία εργασίες και έως τρεις (3) χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Σε όλους/ες τους/τις συνέδρους και τους/τις συγγραφείς που θα εγγραφούν στη Διημερίδα (και μόνο σ’ αυτούς/ές) θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης και βεβαίωση εισήγησης αντίστοιχα.

Για τη συμμετοχή σας στη Διημερίδα…

  1. Αίτηση συμμετοχής (Εισηγητές/ήτριες)
    από 10.04.2024
  2. Αίτηση συμμετοχής (Σύνεδροι)
    από 10.04.2024

Επικοινωνία

Σοφία Τσακαλίδου

Μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

sofiatsakalidou@del.auth.gr

Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε